Workshop Duurzaam Leven

De gevolgen van klimaatverandering zijn ook in Nederland voelbaar. Denk aan de hagelstorm van 23 juni, kelders komen vaker blank te staan, verzekeringspremies gaan omhoog.

 

Nu heeft er al regelmatig iets over klimaatverandering in de krant gestaan, maar tot nu toe is dat voor de meeste mensen toch een beetje ver-van-mijn-bed-show. Piekolie, carbon bubble, plastic soup, wat betekenen die begrippen en wat heb jij er mee te maken? En wat kun je er zelf mee?

 

Wil je hier meer over weten? Of wil je weten of je zelf ook invloed hebt en wat je kunt doen? Hjelpe verzorgt workshops over het thema klimaatverandering met een praktische inslag. Na een korte inleiding over relevante onderwerpen, gaan we zelf aan de slag. Hoe en wat kun je zelf doen?

 

We zoomen in op verschillende thema’s, De groep kiest waar de meeste aandacht naar uitgaan: Voedsel, Kleding, Energie, Wonen, Mobiliteit, Afval of Banken en financiën. Sommige zaken zijn snel geregeld (overstappen op groene stroom en/of een andere elektriciteitsmaatschappij kost 1 telefoontje), anderen vragen iets meer werk (overstappen naar een groene bank). Sommige zaken vergen een flinke investering (zonnepanelen en een 0-op-de-meter- woning), maar verdienen zich zelf terug. En weer andere vragen vooral een ander gedrag. Lastig.

 

Klimaatverandering is niet iets van de verre toekomst. Het is een gegeven waar we nu mee aan de slag moeten. De techniek en het geld is er, maar kiezen we ervoor om die in te zetten? Een veerkrachtige samenleving opbouwen is vooral bouwen aan een betrokken, menselijke en groene omgeving waar het plezierig wonen is.

 

Locatie: Kan overal verzorgd worden
Tijd: Minimaal 2 uur
Kosten: € 150,– excl. reiskosten
Ondersteuning bij het schrijven van een persbericht en verdere bekendmaking is mogelijk.

Terug